Egy brazil orvostanhallgató, Priscilla de Almeida nyerte el vasárnap este - hatvan jelölt közül - a Miss Föld címet egy környezetvédő mozgalmak által a fülöp-szigeteki Quezonban tartott nemzetközi szépségversenyen. A verseny szervezői - a szépségversenyek gyakorlatától eltérően - szándékosan nem tesznek rangsorbeli különbséget az első négy helyezett között, a Világegyetemet alkotó négy, egymást kiegészítő, legfontosabb elemről, a Földről, a Tűzről, Levegőről és a Vízről nevezik el őket.

Az idei versenyen Miss Tűznek Yanina Gonzalez 24 éves paraguay-i marketing szakos egyetemi hallgatót választották, a Miss Levegő címét Mirielle Celemine 18 éves martinique-i diáklány kapta, Miss Víz pedig Stephanie Lesage 20 éves tahiti közgazdász hallgató lett.

Az évente megrendezendő versenyt három esztendeje indította útjára egy fülöp-szigeteki társaság. A résztvevők számára - a szépség mellett - feltételül szabják, hogy alaposan legyenek tisztában a világ és hazájuk számára legfontosabb környezetvédelmi problémákkal. A verseny három és fél héten át tart, és ezalatt az idő alatt a résztvevők környezetvédelmi szempontból fontos feladatokat kapnak. Például szeméttől tisztítanak meg egy tengerparti szakaszt, mezőgazdasági munkát végeznek, fákat ültetnek, és természetesen - a levegő tisztaságának védelme érdekében - kerékpárral érkeznek napi munkájuk színhelyére.