A legújabb, bifiduszos tápszerekkel kapcsolatos kutatás is alátámasztja, hogy a hazai kismamák tudatosan választanak termékeket gyermekeik számára, és széleskörű ismereteket igyekeznek beszerezni döntésük előtt.

A Nestlé Hungária Kft. megbízásából készített országos telefonos kutatás eredményeiből kitűnik, hogy a magyar kismamák több mint 40 százaléka támaszkodik a gyermekorvos, a védőnő vagy egy másik kismama véleményére, amikor gyermeke számára fontos terméket választ. A legtöbben - 29% - a gyermekorvosuk ajánlására kezdték a probiotikumokat tartalmazó tápszerek alkalmazását, míg 8,6 százalékuk a védőnő és 5 százalékuk egy másik kismama javaslatára próbálta ki a termékeket, és csak alig több mint 20 százalékuk választ a hirdetések alapján. A kutatásból az is kiderül, hogy az elégedett kismamák rendszeresen ajánlják az általuk használt termékeket más kismamáknak is.

A telefonos kutatás az élelmiszeripari cég bifidusz baktériumtörzseket tartalmazó elválasztási csecsemőtápszereivel kapcsolatban készült, és a kismamák tájékozottságát és tájékozódási szokásait igyekezett felmérni. A bifidusz baktériumok úgynevezett probiotikumok, azaz jótékony bélbaktériumok, melyek hozzájárulnak az anyatejjel táplált csecsemőkéhez hasonló bélflóra kialakulásához a tápszerrel táplált csecsemőknél.