Nagy érdeklődés és szépszámú résztvevő jelenlétével zajlott le a "Rákmentes Világért" Alapítvány hagyományteremtő, immár második alkalommal megrendezett jótékonysági aukciója 2004. november 28-án este a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében. Az árverés célja az volt, hogy a felajánlásokkal segítse a rákbetegségben szenvedő gyermekeket. Az alapítók szándéka, hogy lehetőséget teremtsenek arra, hogy mindazok, akik felajánlják partnerségüket, segítő kezet tudjanak nyújtani azoknak az intézményeknek, ahol a kis betegek leginkább rászorulnak.

A tavalyi évben az I. sz Gyermekklinika Haematológia Osztályán fekvő rákbeteg gyermekek részére juttatott el az alapítvány közel 11 millió Forintot.

Az idei év kedvezményezettje: a Bethesda Kórház Alapítvány. Az alapítók és a szervezők nagy-nagy örömére a tegnapi eseményen sikerült túlszárnyalni a tavalyi eredményt. Az árverés végére az összeg közel 15 millió Forintot tett ki, amelyet az alapítvány létrehozója, Selmeczi Gabriella örömmel nyújtott át egyelőre csak jelképesen dr. Velkey Györgynek, a kórház főigazgatójának. Az alapító asszony még egy jó hírt megosztott az egybegyűltekkel: a védnök dr. Szili Katalin hathatós közreműködésével sikerült segíteni a pécsi "Szemem fénye - a beteg gyermekekért" alapítványon is, akik egy külön gyűjtés eredményeként egy 3 millió Ft értékű mentőautót kaphatnak, amellyel több megyében is szállítják a leukémiás kis betegeket.

A Nagyházi Galéria és Aukciósház segítségével folyó árverésen a felajánlott műtárgyak - számos rézkarc és festmény - közül a legnagyobb érdeklődésre Melocco Miklós "Labdázó kislány" bronzszobra (480.000 Ft-ért kelt el), és egy 40 cm-es Zsolnay-porcelánváza (600.000 Ft) tartott számot. A magyar olimpikonok tárgyai közül elkelt az olimpiai bajnok férfi vízilabdacsapat játékosai által aláírt vízilabda is, az eseményen pedig személyesen is résztvett a 15 éves olimpiai ezüstérmes úszó, Gyurta Dániel, aki saját aláírásával ellátott pólóját és baseballsapkáit ajánlotta fel a nemes cél érdekében.