A bécsi AIDS-Segélyszervezet figyelemfelkeltő kampányának főszereplője Klaus, a vámpír, aki éjszakai portyáján megfertőzi Annát. A két fiatal vér utáni olthatatlan szomja újabb és újabb áldozatokat követel, akik szintén vámpírokká válnak. Beindul a láncreakció. A "Vámpírok nem léteznek, az AIDS viszont igen" című spotot főleg a mozikban vetítik majd.

Ausztriában évente átlagban 400-440 új fertőzést észlelnek, idén októberig számuk azonban elérte a 364-et, ráadásul a fertőzöttek közt egyre több a nő. Mivel az egyéb szexuális úton terjedő betegségek egyre növekvő száma is arra utal, hogy visszaszorulóban van az óvszerhasználat, ezért indította a bécsi AIDS-Segélyszervezet figyelemfelkeltő kampányát. Ahogy a szervezet ügyvezetője, Claudia Kuderna fogalmazott: "az AIDS szempontjából ma már nincsenek rizikócsoportok, mindenkit érint, aki szexuálisan aktív".

Ausztriában 1983-ban észlelték az első AIDS-megbetegedést, azóta 1.382-en haltak meg a kórban. A több mint tizenötezer osztrák HIV-fertőzött csaknem fele a fővárosban, Bécsben él, kétharmaduk férfi.