Kruppban szenvedő gyermekek otthoni ellátásához nyújt segítséget az a száz ultrahangos hidegpárásító készülék, amelyet a Henkel Magyarország Kft. adományozott az Aranyág Alapítványnak - hangzott el az alapítvány és a cég szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

A kruppos roham esetén használható készülék hideg párát juttat a fulladó gyermek légzőszervébe, ezáltal a légutakat elzáró gyulladásos duzzanat csökken, a porlasztott gyógyszer hatni kezd. Donáth László lelkész, az alapítvány elnöke az idei év értékelése kapcsán elmondta, hogy a 2004-ben, fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Aranyág nagyon sikeres évet zárt, novemberig 63 millió forint adományt gyűjtött össze. Tájékoztatása szerint a főként a magyar gyermekegészségügynek adományokat gyűjtő alapítvány az elmúlt tíz év során 412 millió forintot osztottak szét a rászorultak között.

A Magyar Televízió az alapítvány fennállása óta közvetíti jótékonysági estjeiket, amelyeken neves művészek lépnek fel. Egész napos adománygyűjtő műsoruk 2004. december 11-én látható majd a Magyar Televízió 1-es csatornáján.