Megfejtették a sikeres diéta titkát

MTI
MTI
2004.12.27. 13:55
A sikeres diéta titka igen egyszerű, mindössze meg kell kedveltetni az előírt étrendet a pácienssel - állítja egy izraeli endokrinológus. Számtalan jobbnál jobb diéta létezik, ám a kívánt súlycsökkenés elérése után a páciensek visszatérnek megszokott étrendjükhöz, s villámgyorsan visszahízzák a leadott kilókat - olvasható a JNews orosz hírportálon. Ilana Blum endokrinológus szerint csak azt kell elérni, hogy a fogyni akarók annyira megszeressék a diétát, hogy a kúra befejezése után se mondjanak le az előírt étrendről. Ehhez viszont figyelembe kell venni a páciensek hormonális sajátosságait.

Az endokrinológus meglátása szerint ugyanis azok a páciensek, akiknél magas a boldogsághormonnak nevezett szerotonin szintje, többnyire a húst és a magas fehérjetartalmú ételeket kedvelik, azaz olyanokat, amelyek nem fokozzák e vegyület kiválasztását. Azok a betegek viszont, akiknél alacsony hormonszintet mértek, a szénhidrátokat és az édességeket preferálják.

Ilana Blum mielőtt összeállította volna betegei étrendjét, megállapította vérük szerotoninszintjét, majd fehérje, vagy szénhidrátdiétát írt számukra elő. Az orvosnő szerint, aki könyvet is írt elméletéről, páciensei e diéta segítségével gyorsan megszabadultak a fölös kilóktól. Ráadásul olyannyira megkedvelték, hogy a kúra befejezése után sem mondtak le az előírt étrendről.