Második alkalommal lehetett pályázni a A L'Oreal és a Magyar UNESCO Bizottság közös ösztöndíjprogramjára. Az egyenként több ezer euro értékű ösztöndíjat idén három, anyag- vagy élettudomány témájában kutató hölgy kapta. A meghirdetett pályázaton olyan 30, 35 és 45 év alatti kutató nők nyújthatták be jelentkezésüket, akik a magyar felsőoktatási kutatási intézményekben, illetve az MTA kutatóintézeteiben dolgoznak.

A kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom és a gazdasági szféra figyelmét a tudományos életben gyakran háttérbe szoruló tehetséges nők kutatási eredményeire és elismertesse azokat. A szakmai zsűri Dr. Sperlágh Beátának és Dr. Reglődi Dórának az idegrendszer működésével kapcsolatos kísérleteiért, és Schlosser Gittának, a toxikus fehérjékkel kapcsolatban végzett kutatásai alapján ítélte oda az elismerést.

Az eseményen beszédet mondott Dr. Dobrev Klára, és Dr. Ránki Katalin a L'Oreal Magyarország vezérigazgatója is. Az UNESCO képviseletében Dr. Gresincki Péter, a magyarországi bizottság főtitkára hangsúlyozta: "Az UNESCO, az ENSZ oktatási, kulturális, tudományos és információs szakosított szervezete tudatában van annak, hogy a nők a tudományos életben még az európai országokban is hátránnyal indulnak".