horoszkóp

A bosu és a flexi-bar az új divat

MTI
MTI
2005.01.21. 08:54

A fitnesztermekben idén leginkáb a gyaloglás, azaz a walking divatos. Ilyen a külföldön jól ismert nordic walking, amely az úgynevezett power walkingnak, az erőltetett gyaloglásnak a továbbfejlesztése. Ezt speciális síbotok használatával tehetjük még izgalmasabbá.

Két vadonatúj trend is van kibontakozóban. Az egyik a flexi-bar, amely a kalóriaégetés, a gerincgimnasztika és az erősítő órák kombinációja. A másik egy új eszköz, az úgynevezett bosu itthoni bevezetése, amely nem más, mint egy félgömb alakú talpas labda.

A dance-aerobik és általában a tánc nagyon népszerű. Akik unják a sima aerobikot, azok elmennek újabban szambázni, salsázni, vagy tangózni. A keményebb edzések közé tartoznak a különféle step órák, mint a háromnegyed step és a wellness step. Másképp mozgatja meg izmainkat az aero-kickbox, amely a modern torna és a küzdősport sajátos kombinációja. A spin-racing és a kardio toning órák sem mennek ma már itthon ritkaságszámba. A gerincgimnasztikára is mind nagyobb az igény, és ugyanez mondható el a meditációs tréningekről is.