horoszkóp

Tanfolyamon tanulnak flörtölni a németek

MTI/Reuters
MTI/Reuters
2005.02.17. 14:54

A "Flörtölés - a hódítás művészete" című kurzuson a német pénzvilág központjának számító Frankfurtban a résztvevők megtanulhatják, hogy hogyan kell a vágyat kifejezni és testbeszéddel erre utaló jelzéseket adni, illetve szerepjátékok segítségével dolgozhatnak saját flörtölési stílusuk kialakításán.

A tanfolyam vezetője, Florina Ionescu a Reutersnak elmondta: arra törekszik, hogy egy kis dél-európai temperamentumot vigyen az északi pénzemberek életébe, mert a Európa déli részén az emberek nyíltabbak, hamarabb mosolyodnak el, vagy eresztenek meg egy-egy bókot. Az északiakról ezzel szemben nemigen mondható el, hogy csak úgy árad belőlük a kedvesség és a báj. "Megmutatom nekik, hogyan tegyenek fel kérdéseket, miként változtassák meg gyorsan a társalgás menetét, ha úgy látják, hogy a másik fél nem veszi a lapot" - mondja Ionescu.

A főként 20-30 éves bankárok és értelmiségiek által látogatott tanfolyam nagyon népszerű, és a jelek szerint sikeres is: Ionescu tanítványai közül eddig legkevesebb négynek sikerült már egy kis románcot összehozni a tanfolyam valamely résztvevőjével.