Smink & Drive néven újfajta, nőknek ajánlott gépjárművezetés oktatás indul Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Kitalálói szerint a módszer lényege, hogy a női lélek és fizikum sajátosságaihoz alkalmazkodik. "A biztonságot jelentő türelem, óvatosság, körültekintés és nagyobb empátia mellé magabiztosságot ad, segít leküzdeni a szorongást, megakadályozza a gátlások kialakulását, és örömtelivé teszi a tanulás folyamatát" - mondta Gyémánt Péter, a módszer egyik kidolgozója, a debreceni székhelyű Gyémánt Kft. vezetője.

Smink & Drive speciális tananyagot, valamint folyamatos pszichológusi tanácsadást is jelent. Az oktatás során például figyelembe kell venni, hogy az anatómiai eltérések miatt a nők térbeli tájékozódása rosszabb mint a férfiaké, ezért például a hátramenetet jóval türelmesebben, többet ismételve kell megtanítani.

A társaság célja, hogy országos szinten mintegy 120 autós iskolával kössön licencszerződést. A hazai tapasztalatok alapján szeretnék a módszert az európai uniós gyakorlatba is bevezetni.