A legtöbb német nő számára nem jelentenek örömet a szexuális segédeszközök. A Freundin című folyóirat részére készített reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek 83 százaléka válaszolta azt, hogy őt hidegen hagyják a mesterséges póteszközök, azokat ízléstelennek vagy erotikamentesnek találja. A megkérdezett nők 82 százaléka kínosnak tartaná a szexuális játékszerek vásárlását. A folyóirat értesülései szerint azonban évente így is mintegy 350 000 vibrátort szereznek be Németországban.

A felmérés során kiderült, hogy a megkérdezett nők kilenc százaléka lenne hajlandó nevének elárulása nélkül szexuális segédeszközöket vásárolni az interneten keresztül. Minden tizedik (11 százalék) nő elismerte, hogy rendelkezik ilyenekkel és azokkal örömet szerez magának. A nők 16 százaléka véli úgy, hogy párkapcsolatában a szexualitás mélypontján új lendületet adhatna egy ilyen játékszer.

Mint a Freundin kedden közölte, a hamburgi Gewis Intézet februárban összesen 1057 - 18 és 60 év közötti - nő megkérdezésével végezte el a felmérést.