Az Adidas mérnökei hároméves fejlesztőmunka után bemutatták az adidas_1-et, amely a világ első intelligens cipője. Az adidas 1 újdonsága az, hogy párnázását tökéletesen a futó igényeihez képes állítani.

Futás közben különböző terepviszonyokkal, kemény betonnal, puha földdel, salakkal találkozhat a futó. Ilyenkor a lábadat érő ütések, és a lábfejre nehezedő súly folyamatosan változik, ami hol kisebb, hol nagyobb mértékben terheli meg a lábfejet. A változó terhelés nehezíti a futást, ezért az adidas innovációs fejlesztői azon kezdtek dolgozni, hogy kiküszöböljék ezt a problémát.

A talajviszonyoktól és a futás sebességétől függően a cipő agya, egy mikroprocesszor, másodpercenként ötmillió számítást végezve irányítja a motor hajtotta kábelrendszert, így módosítja az ütéstompítást. Az emberi reflexideg mintájára készített cipőt 2005-től Magyarországon is forgalmazzák.

A cipő 2005. márciusától kapható Európában 250 Eurós áron; Magyarországon 2005-ben kezdik majd forgalmazni 64.990 Ft fogyasztói áron.