Halála után boncolással fogják kideríteni, mennyire volt súlyos Terri Schiavo agykárosodása. A boncolást a férj kívánságára fogják elvégezni - közölte hétfőn Floridában George Felos, a férj ügyvédje. Michael Schiavo ezzel egyben cáfolni akarja az asszony szülei által terjesztett feltételezéseket, hogy temetés helyett hamvasztást szorgalmaz.

Az asszony apja, Bob Schindler kijelentette, hogy lányának állapota szemmel láthatóan rosszabbodott, de még nem vesztette el élni akarását. "Őrülten harcol a halál ellen és segítségért könyörög" - állította az apa, aki szerint még mindig nem késő megmenteni a lánya életét. Ugyanakkor aggodalmát fejezte ki, nehogy az ápolók túl nagy adag morfiumot adjanak neki a halál beálltának siettetése véget. Az otthon vezetősége erélyesen visszautasította a feltételezést.

A férj ügyvédje is felkereste betegágyánál a 41 éves Territ, ő azonban úgy találta, hogy semmilyen jel nem mutat "fizikai rosszullétre". A halál beállta idejének megjósolására Felos - ügyvéd lévén - nem vállalkozott, de a betegszobáról elmondta, hogy halk zene hallható, virágok láthatók és Terri kis plüss állatot tart a kezében.

Eközben Washingtonban tüntetők vonultak a Fehér Ház és a Kongresszus épülete elé, követelve az újabb beavatkozást Terri Schiavo életben tartása érdekében. George W. Bush elnök és öccse, Jeb Bush, Florida állam kormányzója azonban azt állították, hogy nem áll hatalmukban elrendelni, hogy újra beindítsák a Territ életben tartó berendezéseket, amelyeket bírósági ítélet alapján állítottak le.