A St. Louis-i Washington Egyetem legújabb tanulmánya szerint a nullkalóriás, illetve a zsiradék fogyasztásának minimalizálását előírő diéták felelősek azért, hogy a fogyókúrázó hasán, fenekén és combján súlyfelesleg marad. A wired nevű portálon megjelent cikk szerint az egyetem táplálkozási szakértői úgy vélik, az ilyen típusú fogyókúrával éppen az ellenkező hatást lehet elérni, mint amire hivatott.

A kutatásban részt vevők ezért azt tanácsolják, a diétás étrendek tartalmazzák a növényi olajakat, és a hal fogyasztása is javasolt. A tanulmány szerint az Atkins-féle diéta azért hatásos, mert alacsony szénhidrát, ugyanakkor magas zsíradékbevitelt ír elő. "A drasztikus diéták hosszú távon nem vezetnek célra. Az eredmény érdekében érdemes kiegyensúlyozott fogyókúrát alkalmazni, amelyik minden tápanyagot tartalmaz" - vélte a kutatásban részt vevő Dr. Clay Semenkovich.