horoszkóp

Ingyen lakhat Velencében az első meleg nászutaspár

MTI
MTI
2005.08.02. 09:18

Ingyen látja vendégül a nászút első éjszakáján a Velencei Szállodások Szövetsége (AVA) azt a férfipárt, amely elsőként kelt egybe Spanyolországban az egyneműek házasságát lehetővé tévő törvény alapján.

"A szállodaszövetség ezzel nagyon erőteljes jelzést kíván küldeni az egész világnak" - indokolta az ajándékot Claudio Scarpa, az AVA igazgatója. "Velence mindenki előtt nyitott, befogadó és békés város. Ellenzi a diszkrimináció minden formáját, szívesen lát mindenkit, függetlenül vallástól, fajtól, nemtől és nemi irányultságtól" - hangoztatta a velencei szállodások vezetője.

Az azonos neműek házasságát lehetővé tévő törvény alapján július elején elsőként Carlos Baturin (54 éves) spanyol állampolgárságú amerikai pszichiáter és Emilio Menendez (50), egy nagy áruházlánc kirakatrendezője kötött házasságot Spanyolországban. A Velencét is magába foglaló Veneto tartomány közgyűlésének alelnöke ugyanakkor nemtetszésének adott a szállodaszövetség "teátrális gesztusa" miatt, amely szerinte óhatatlanul politikai felhangot kap, mivel a melegházasságok ügye "erősen megosztja az európai, főleg az olasz közvéleményt".