Bajorországban, Türingiában és Észak Rajna-Vesztfáliában nyilván tartja amelegeket a rendőrség. A kérdéses listákban minden meleg szerepel, aki valaha kapcsolatba került a rendőrséggel, akár gyanúsítottként, sértettként vagy tanúként. A melegekről tárolt információk az "omosex" címszó segítségével hívhatók elő a rendőrségi adatbázisból, melyek olyan részletesek, hogy tartalmazzák a benne szereplő személyek kedvenc ismerkedési helyeit vagy szexuális szokásaik részleteit is.

A cikk megjelenése után német melegjogi szervezetek tiltakozásuknak adtak hangot. A szövetségi parlament egy tagja, zöld párt képviselője, Volker Beck ennél is tovább ment, a nácik "rózsaszín listájához" hasonlította az adatbázist. A nácik a német büntetőtörvénykönyv 175. paragrafusa alapján állították össze a "rózsaszín listákat" valamennyi német melegről. Ez alapján a "deviánsok"-nak rózsaszín háromszög viselését írták elő. A kivégzőtáborokba küldött melegek száma 50 000 és 100 000 fő között lehetett, sokan a gázkamrákban végezték.

A pride.hu megkeresésére Németh Lajos rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetője a következő információt adta: a szexuális irányultságra vonatkozó adatokat az Adatvédelmi Törvény különleges személyes adatként határozza meg, melyre a legszigorúbb adatvédelmi szabályok vonatkoznak. Fentiekre tekintettel a rendőrség nem tárol adatokat, illetve nem vezet nyilvántartást a magyarországi melegekről.