Steven Hoffmannn lett a Mr. Kerekesszék, Cosma Will pedig a Miss Kerekesszék hétfőn este Hannoverben, ahol Németország egyetlen ilyen szépségversenyét rendezték meg.

A második alkalmommal megtartott szépségversenyt a Partizip elnevezésű egyesület szervezte, amely főleg a fogyatékosoknak szóló események és továbbképzések területén tevékenykedik. Az első versenyen tavaly még csak hölgyek indultak, idén azonban már férfiak is jelentkeztek: összesen 160 mozgáskorlátozott adta be jelentkezését és közülük 12 került a döntőbe.

A döntősöknek két menetben - laza sportöltözetben és estélyiben - kellett megmutatkozni a közönség előtt.

A német dpa hírügynökség által megkérdezett résztvevők szinte egybehangzóan arról beszéltek, hogy egyfelől saját önbizalmuknak is jót tett a versenyen való részvétel, másrészt hogy ezzel azt akarták üzenni másoknak is, hogy kerekesszékben is lehet értelmesen, jól élni.

A Partizip cég képviselője elmondta: a versenyt azért indították, mert úgy látták, hogy a kerekesszékben ülő embereknél nem is nagyon veszik észre az egészségesek, hogy nekik is van kisugárzásuk, nemiségük. A cég most azon fáradozik, hogy minél szélesebb körben elterjessze az ilyen manökenek szereplését.