horoszkóp

Rózsaszín karkötőt árultak a Parlamentben

MTI
MTI
2005.09.26. 16:16
Liptay Klaudia, Szulák Andrea, Oroszlán Szonja, Sütő Enikő és Ungár Anikó árusította hétfőn az Országházban a mellrák elleni összefogást jelképező rózsaszín karkötőket azzal a szándékkal, hogy minden képviselő személyesen is támogathassa e küzdelmet.

A mellrák elleni, "Egészség hídja" elnevezésű összefogás 2002-ben Nancy Goodman Brinker, az USA akkori budapesti nagykövetének kezdeményezésére jött létre. A legfontosabb célkitűzés az emlőrákos megbetegedések csökkentése és a korai felismerés elősegítése. Védnökei Antall Józsefné, Boross Péterné, Dobrev Klára, Horn Gyuláné, Lévai Anikó és Medgyessyné Csaplár Katalin.

A parlamenti árusítás első vásárlója a stílusosan rózsaszínű blézert viselő Szili Katalin volt. A 490 forintba kerülő rózsaszín karkötőt néhány üzletlánc mellett a mozik árusítják, de októbertől a Posta is bekapcsolódik a terjesztésbe, ami azért is jó, mert így az egész országra kiterjedő hálózata révén a legkisebb településen is megvehetik az érdeklődők. Az "Egészség Hídja" alapítvány következő akciója október 2-án, vasárnap lesz, amikor a rózsaszínre kivilágított Lánchídon rendezik meg az immár hagyományossá vált sétát.