Az állatok világnapja alkalmából október 2-án békés felvonulást szervez Budapesten a Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség, hogy felhívja a figyelmet az állatokkal való tisztességes bánásmódra.

Budapesten 1991 óta rendeznek az Állatok Világnapja alkalmából békés felvonulást, amelyen először mindössze 6-7 ember vett részt. Mára azonban már ezres nagyságrendű tömeget mozgat meg - mondta az MTI-nek Lovas Éva, az egyik szervező. Az útvonal évek óta ugyanaz: a résztvevők délelőtt 10 órakor gyülekeznek az V. kerületi Bazilikánál, majd az Andrássy úton végighaladva a Hősök teréig vonulnak. Állatkert felajánlásával ingyenes belépőket osztanak szét a felvonulók között.

Egy nappal korábban, október 1-én szombaton a Szent István Egyetem István úti parkjában ugyancsak az Állatok Világnapja alkalmából nyílt napot tartanak és színes programokkal várják az érdeklődőket. Lesz többek között állatorvosi tanácsadás, ismeretterjesztő előadás, rajzverseny, lehet majd hőlégballonozni, lovagolni és megválasztják a nap házi kedvencét is.