Anyák és lányaik idén harmadik alkalommal versenghetnek szeptember 30-án a Belvárosi Színházban az Anya-lánya szépségverseny döntőjén. Más szépségversenyektől eltérően ezúttal az anyák és lányaik nem külön versengenek, a győzelem is családban marad, és nem lesz hátrány a versenyzők közötti természetes hasonlóság és az egészséges rivalizálás sem.

Égerházy Attila, a versenyt szervező Gramy Kft. szóvivője közlése szerint az Anya-Lánya szépségversenyre több száz páros jelentkezett, közülük választották ki azt a 13 lányos anyát, akik a Belvárosi Színházban bemutatkoznak a közönségnek.

A versenyző családi párosoknak szépségükön túl, beszélgetéseiken keresztül a köztük lévő harmóniát is "bizonyítani" kellett. Ezenkívül megmérettetett a párosok mosolya, kisugárzása, beszédkészsége, humora és nőiessége is.

A versenykiírás szerint a szervezők olyan anya-lánya párokat kerestek, akiknek vonzereje nemcsak a szépségben, és a kisugárzásban, hanem az egymáshoz való kiegyensúlyozott kapcsolatban is megnyilvánul.

A versenyben résztvevő anyák életkora 35-55 év, míg lányaik életkora 16-25 év között lehetett. A nevezés során a fennálló szoros családi kapcsolatot anyának és lányának igazolni is kellett.

A döntőbe jutott 13 anya és annak 13 lánya, három alkalommal lép színpadra, amelynek keretében a párosok saját készítésű kreatív produkciókat is bemutatnak a Belvárosi Színház közönsége előtt.