A feng shui - amely egyre többeket érdeklő ősi távol-keleti filozófia - egyre divatosabb Magyarországon is. A keddi tájékoztatón bemutatott új könyv, a Feng shui a konyhában, az étkezés világát kapcsolja össze ezzel az életszemlélettel. Horváth Mária, a téma elismert szakértője a hét kiadást megélt feng shui enciklopédia szerzője. Mostani könyve szórakoztatóan mutatja be ezt a sajátos étkezési kultúrát és konyhaművészetet. Néhány téma a tartalomból: főzéstechnikák, alapanyagok, recepttár, diéták és böjtök, vendégvárás, különlegességek, praktikus tanácsok a konyha berendezéséhez (elvégre a feng shui leginkább a lakberendezésben ismert Magyarországon). Az effajta főzésnél különösen fontos a harmónia megteremtése az étkezésben, akárcsak az ételek formája, színe, az alapanyagok és a fűszerek sokfélesége.