horoszkóp

Szentnek nyilvánított egy tizenegyszeres anyát a Vatikán

2005.11.07. 10:34
Vasárnap a Vatikán szentnek nyilvánított egy 1933-ban elhunyt tizenegyszeres anyát. Eurosia Fabris, akit Mama Rosaként ismertek, eleinte csak két gyermeket nevelt, aki elvesztette édesanyját. Később hozzáment a félárvák apjához, akivel kilenc közös gyermekük született. A sokgyermekes asszony az észak-olaszországi Vincenzában élt.

Ebben a faluban zajlott le vasárnap a ceremónia, melyet Jose Saraiva Martins kardinális vezetett, aki a szentté nyilvánításokért felelős. "Mama Rosa tudta, hogyan változtathatja át családját a szentség iskolájává" - számolt be a ceremóniáról a Radio Vatikan. Fabris állítólag nemes példája annak, hogyan élhetnek együtt családok napi szentségben.

Fabris 1866-ban született és már gyerekként nagyon vallásos volt. Fiai közül hárman papok lettek, egy lánya pedig apácának állt. Gyermekei mellett még sok szűkölködő gyereket házába fogadott, írja az n24.de című online lap.

XVI. Benedek pápa szerdán dicsérte a nagycsaládokat és arra szólította fel a kormányokat, hogy támogassák őket. Európában egy nőre átlagosan 1,5 gyerek jut. Néhány országban, mint az egyébként túlnyomórészt katolikus Olaszország vagy Spanyolország, ez a szám csak 1,3.