horoszkóp

Szexuálisan zaklatták a titkos ügynöknőt

MTI
MTI
2005.11.09. 17:05

Szexuális zaklatás miatt beperelte a brit hadsereget a fegyveres testület egy volt titkos ügynöknője. Leah Mattes egymillió fontot (körülbelül 369 millió forintot) követel kárpótlásul, miután arról tett vallomást, fájdalmas tapasztalatokat szerzett arról, hogy milyen "nőnek lenni egy férfihadseregben" - jelentette a The Times című londoni lap.

A Det kódnevű, szigorúan titkos felderítő egység keretében nyomozó nő a bírósági meghallgatásán a zaklatás számos esetét sorolta fel. Elmondta, az egyik tiszt a többiek előtt leszbikusnak nevezte, amiért nem bújik ágyba férfi kollégáival. Ezen kívül állandóan megjegyzéseket tettek melleire, valamint a dartsozáshoz a fényképét használták céltáblának.

Arról is beszámolt, egy balkáni bevetésen egy sátorban kellett töltenie az éjszakát hét férfi kollégájával, akik közül az egyik maszturbált, és közben az ő nevét kiáltozta.

A volt titkos ügynök kifejtette: a brit titkosszolgálatnál még mélyebbek a nőkkel szembeni előítéletek, mint a hadseregben. Mattes úgy vélekedett: az állandó zaklatás egyik oka az volt, hogy a teszteken többnyire jobban teljesített, mint a férfiak.