horoszkóp

A lengyel konyha hete Budapesten

MTI
MTI
2005.11.11. 16:00

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a lengyel konyha hetét - a lengyel nemzeti Függetlenség Napja alkalmából - a Fehér Páva étteremben, ahol pénteken sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők e gasztronómiai vendégeskedés hátteréről és részleteiről.

Az étteremben Gergely és Ágota Gembala, a krakkói Hotel Matejko két tulajdonosa, illetve szállodájuk főszakácsa, Piotr Wardzivkiewicz vezette be a tájékoztató résztvevőit a lengyel konyha ízvilágába. November 14-től 18-ig főznek majd itt a vendégeknek bárscsot, azaz lengyel céklalevest, zsureket - kovászos levest kolbásszal és burgonyával - erdei gombalevest, oscypeket, azaz füstölt sajtot vörösáfonyával, pontyot zselében, derelyét káposztával és gombával, bigost, azaz vadászkáposztát, sziléziai göngyölt húst krumplis gombócokkal, töltött csirkét, pisztrángot hegyi módra, sült karajt szilvával, valamint mákos, almás és szilvás süteményeket.