Három Michelin-csillagot kapott Alain Ducasse francia szakács New York-ban található "Essex House" nevű étterme, amellyel együtt évente 44 millió eurós forgalmat bonyolít le a Ducassde gasztronómiai hálózat.

Jelenleg húsz étterem tartozik a Ducasse birodalomhoz, továbbá öt szálloda, egy kiképzési központ, egy szakácsiskola hobbyszakácsok részére, egy könyvkiadó, egy ínyencségeket árusító üzlet pékséggel, valmaint a "Chateaux et Hotels de France" szállodalánc.

Ducasse 16 évesen kezdte a szakmát, amikor munkát vállalt egy étteremben. Nyolc évre rá már mint képzett szakács dolgozott és ezzel elindult felfelé ívelő pályáján. Elsőnek a dél-franciaországi Provence-ban létesített éjszaka is nyitva tartó vendéglőt, majd sorra felvásárolt számos hagyományos bisztrót Párizsban. New York-i éttermének kitüntetését nem karrierje csúcsaként értékeli. "Hiszen ez azt jelentené, hogy nem vezet már tovább az út felfelé" - állítja.