A januári iskolakezdéstől kezdve a Budapest XI. kerületi (újbudai) iskolákban nem szerepel az iskolai menük nyersanyagaiban vörös hús és állati eredetű zsiradék és kerülik a hizlaló cukrászsütemények kínálását is.
Molnár Gyula kerületi polgármester kezdeményezésére a gyerekek sokkal több zöldséget, friss gyümölcsöt és egészséges tejterméket kapnak. Kerülik a só és a cukor túlzott használatát, s igyekeznek megőrizni a felhasznált zöldfélék tápanyag és vitamintartalmát. A konyhákon csak teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat tartanak.
Az iskolák vezetőihez az utóbbi időben mind több kérés érkezett a szülőktől, hogy vezessék be az iskolai reformétkeztetést, annak érdekében, hogy a gyermekek az iskolában egészséges ételeket egyenek.
Az új étrend megvalósítását közbeszerzési eljárás előzte meg. A reformétkezés az eddiginél 150 millió forinttal többe, összesen 600 millió forintba kerül majd egy évben Újbudának.