horoszkóp

New York-i bohócdoktor Budapesten

MTI
MTI
2006.01.30. 19:03
Hétfő délután a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikán Michael Christensen csatlakozott a magyar Piros Orr Bohócdoktorok csapatához és kollégáival együtt vett részt a munkában.

Michael Christensen New York-i bohóc - a Big Apple Circus tagja és társalapítója - hozta létre 1986-ban az első kórházi "Bohócterápia részleget", amelyből a nemzetközi Piros Orr hálózat ered.

Magyarországon 1996-ban alakult meg a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány, Ausztria után a régióban elsőként, alapítója az osztrák Rote Nasen szervezet. Az alapítvány idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, jelenleg huszonkét bohócdoktora van, akik hét budapesti és három vidéki kórházban látogatják rendszeresen a beteg gyermekeket heti egy-két alkalommal. 2005-ben közel nyolcszázhúsz bevetésen voltak és több mint huszonötezer gyermek életébe vittek vidámságot.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány működését arra a meggyőződésre alapozza, hogy a jókedv és a nevetés nagy mértékben hozzájárul a kis betegek gyógyulásához. A bohócdoktorok kettesével, ágytól-ágyig járva látogatják a gyermekeket és személyes kapcsolatot építenek ki velük. Látogatásaik alkalmával zenélnek, énekelnek, báboznak, zsonglőrködnek, továbbá bűvészkedéssel és varázslással oldják a gyermekek kórházi szorongását.