Az egyik budapesti ötcsillagos szállodában bemutatták az úgynevezett wellness borcsaládot, amely illik az egészséges táplálkozás híveinek diétájába is. A Katona Borház szakembere, Háromszéki Henriett az MTI munkatársának elmondta, hogy a különleges technológiát japán kutatók fejlesztették ki. Az első fázis a talaj kondicionálása. A szőlőtőkéket kiültetés előtt különleges szerkezetű vízzel "iskolázzák", ami azt eredményezi, hogy jobb minőségű és több szőlőfürt nő a tőkén.

A bor előállításához szükséges új technológiával a talajból, a gyökéren keresztül a korábbi vegyszeres kezelés anyagai sem juthatnak be a növénybe, így teljes mértékben wellness bort lehet előállítani.

Amint Háromszéki elmondta, a jelenlegi jogi szabályozás nem teszi lehetővé a bio jelző használatát, ezért hívják az így nyert nedűt wellness-nek. A gyártók és forgalmazók szerint a wellness bornál nem lép fel másnaposság, nem alakul ki fejfájás, hányinger, és az alkohol felszívódása is lerövidül. Állítólag a májra gyakorolt káros hatás is csökken, bár erről nem mutattak be autentikus orvosi-egészségügyi véleményt.