Négy millió forint körüli vesztesége származott az első egy hónapban a Budapest Gyógyfürdői Rt.-nek abból, hogy kedden és csütörtökön fél napig csak a nők használhatják a Rudas fürdőt - nyilatkozta a cég osztályvezetője.

Mogyorósi Ferenc az MTI-nek kedden elmondta, hogy a női napokon 31-80 között szóródik a látogatók száma, de volt már 124 vendégük is, miközben egy férfinapon átlagosan 600-800 közötti, vagyis egy fél napon 300-400 vendég keresi fel a Rudast - tette hozzá.

Az osztályvezető hangsúlyozva, hogy egyhónapos időszak után még nem kívánnak semmilyen következtetést levonni, így március végéig folytatódik a főpolgármester intézkedésére elrendelt kísérlet.

A nők több mint 60 év után január eleje óta kereshetik fel a felújított Rudas törökfürdőt. Demszky Gábor ugyanis decemberben egyeztetett azokkal, akik lakossági kezdeményezést indítottak, mert sérelmezték, hogy a Rudasban nincsenek kizárólagos fürdőzési napok a nők részére.

A főpolgármesteri egyeztetésen megállapodtak abban, hogy a tapasztalatokat három hónap múlva értékelik, s akkor a látogatói statisztikák alapján döntenek majd arról, hogy módosítják-e ezen a nyitvatartási renden.

Jelenleg kedden délelőtt és csütörtökön délután csak a hölgyeké a törökfürdő. A többi nap a férfiaké, míg vasárnap egész nap, továbbá pénteken és szombaton éjszaka pedig együttesen használhatják azt a fürdőruhás nők és a férfiak.

Mogyorósi Ferenc emlékeztetett rá, hogy a Rudastól egy villamos- vagy buszmegállóra a Gellért fürdőben minden nap üzemel az önálló női, illetve férfi gőzfürdő. A Királyfürdőben pedig hétfőn, szerdán és pénteken van kizárólagos fürdési lehetőségük a nőknek. A Gellértben egyébként a gőzfürdő látogatói az uszodát is használhatják, jegyezte meg.