Bordalnokok és neves médiaszemélyiségek, sportolók és híres sommelier-k ajánlják majd szombat este a legfinomabb nedűket az Első Magyar Borbál közönségének figyelmébe a Szépművészeti Múzeumban. A borbemutatókat Réz András író, esztéta, Kepes András és Stahl Judit tévés személyiségek és Kovács Antal, az egyik leghíresebb magyar sommelier vezeti majd.

A Pannonia Női Borrend hölgyei működnek közre a jótékonysági borárverésen. Kemény Dénes, a magyar olimpiai bajnok vízilabda válogatott kapitánya vezeti a nemes pálinka bemutatót. "Tavaszi szél swinget áraszt" - ez a fantáziacíme annak a sajátos műfajturmixnak, amelynek keretében előadják a Magyar Állami Népi Együttes szólótáncosai és a Happy Hoppers Táncegyüttes. Mécs Károly Jászai-díjas színművész, kiváló művész, a Magyar Borakadémia tagja olvas fel részletet Hamvas Béla A bor filozófiája című legendás alapművéből.

Az est folyamán Gál Tibor, a Disznókő és a Wunderlich Pincészet, az Etyek-Budai Borvidék, a Kemendy-György Villa Pincészet, a Balaton-felvidéki, a Villányi és a Soproni borvidék, a Szeremley Pincészet tart kóstolót. A bálon bordalnokok, énekesek, hárfa- és fuvola művészek, és táncegyüttesek szórakoztatják a közönséget.