A Színházi Világnap közeledtével a Súgó színházi programmagazin immár hagyományosan meghirdeti nagyszabású játékát, melynek során a nagyközönség szavazatai alapján dől el, hogy kit ünnepelhetünk a nyilvánosság előtt a 2005-ös év "legnépszerűbb magyar színészeként". Az elmúlt években leadott több tízezer szavazat igazolta a Súgó legfőbb törekvését: a színházi kultúra népszerűsítését, valamint a közönség és a színészek közvetlen kapcsolatának kialakítását.

A nagyközönség idén is két fordulóban szavazhat kedvenc színészére vagy színésznőjére a www.sugocsiga.hu oldalon. A szavazás első szakasza február 26-ig tart, ekkor a közönség a tavalyi év legnépszerűbb 50 művésze közül választhatja ki azokat a színészeket, akik bekerülnek a 25 fős második fordulóba. A szavazás második szakasza március 19-ig tart, ennek eredményeképpen a 12 legtöbb szavazatot kapott színész veheti át a Súgó Csigákat.

A hagyományokhoz hűen a Súgó Csiga díjakat március végén, egy nagyszabású gála keretében adják át, ahol a teljes színházi szakma képviselteti magát. A Súgó Csiga Díj vándordíj, így 2005. legnépszerűbb színésze a tavalyi év díjazottjától, Alföldi Róberttől veheti majd át a fődíjat. Alföldi Róbert idén a közönségszavazás sokszoros díjazottjaként a "Súgó Csiga Páholy" Örökös Tagja lett.