Vivienne Westwood, a lázadódivat 64 éves tervezőnője kiállítást nyitott régi és új modelljeiből Düsseldorfban. Az ottani divatvásár kísérő rendezvényeként megtartott retrospektív bemutató nagy sikert aratott. Vivienne életében már igen sokszor megbotránkoztatta az angolokat: volt, hogy azt hirdette magáról, nem hord alsóneműt. Az ő áldásos munkájának eredményeképp hordhatnak a nők teletalpas szandálokat, de a britek leginkább azon vannak kiborulva, hogy nem hajlandó úgy viselkedni és öltözködni, mint egy átlagos 64 éves asszony.

Vivienne Westwood, aki az angol divat élő legendájává vált, ma már mindent megengedhet magának. Kreációi fotójáért könyörögnek a divatlapok, szavait lesik a női és társasági magazinok. Az idén például azt találta ki, hogy engedett a német divatipar hívó szavának és eljött a düsseldorfi kiállításra. A tervező hajdani rebellis ötleteinek mását gyakran viszontláthatta a fiatal tervezők modelljein.

Westwood ma is a punk hercegnője milliók számára, egy idol, aki ma már csak egy nagyon tehetős rétegnek tervez. Az ő kedvükért olykor lemond a hordhatatlan őrültségek tervezéséről, de alapvetően nem változtatta meg a stílusát hosszú idő óta.