A vitaminok bőrünk állapotáért is felelősök, például a bőrsejteket károsító vegyületrészek, az úgynevezett szabad gyökök megkötésében játszott szerepükkel.

A bőr szépségének megőrzésében kulcsszerepet játszanak a különböző vitaminok. Nem véletlen, hogy az arckrémekben is egyre több van belőlük.

Azt régóta tudni lehet, hogy a vitaminok elengedhetetlenek a szervezet jó működéséhez. Ám ezeket (a D-vitamin kivételével, amelyet napsugárzás hatására maga a szervezet készít) kívülről kell bejuttatni testünkbe, méghozzá - optimális esetben - az egészséges táplálkozás révén.

A bőr szépségének, egészségének megőrzésében az A- és a C-vitamin játssza a legfontosabb szerepet: az A vitamint a szervezet tudja tárolni, a C-t viszont nem, úgyhogy ez utóbbiból a készleteket folyamatosan mindig újra kell tölteni. Az A-vitamin a bőrsejtek megújulását szabályozza, a C-vitamin pedig a bőr feszességét adó kollagén létrejöttében játszik kulcsszerepet, s emellett óvja a sejteket, így a bőrsejteket is megkárosító úgynevezett szabad gyököktől, s így küzd a korai elöregedés ellen - olvasható egy belga életmód-magazin legújabb számában.