A magyar szállodák és éttermek egy része ma már külön készül a nőnapra: kényeztető kozmetikai kezelésekkel és szórakoztató programokkal egybekötött ínyencvacsorákkal csábítják - elsősorban a férfiakat, hiszen ők azok, akik ilyenkor meghívják partnereiket gyertyafényes vacsorákra. Dzsessz nyolc női hangra - ez a címe annak az elegáns társasági vacsorának, amelynek keretében nyolc híres magyar énekesnő adja majd elő a műfaj klasszikusait az egyik Andrássy úti magángaléria éttermében. A koncertet négyfogásos gourmet vacsora követi.

A legtöbb magára valamit is adó étteremben a nőnapon vagy azt megelőző estén legalább egy pohár ingyen pezsgővel köszönti a cég a hölgyeket. A termál- és gyógyszállodák legtöbbje beiktatja programjai közé a hölgyeknek szóló kozmetikai és relaxációs heteket, a megújulás jegyében. Bár az efféle - nem olcsó - meglepetésnek többnyire örülni szoktak a feleségek, a férjeknek tudni illik, hogy fogyókúrát nem illik ajándékozni.

A bárokban a március 8. előtti estén több helyen szolgálnak fel tipikusan női italnak szánt, elsősorban rózsaszínű koktélokat. Az epres pezsgő ugyancsak kedvelt és mivel nem tartalmaz tejszínt, kevéssé hizlal. A pina colada már nem annyira számít újdonságnak, az viszont igen, hogy a gyengébb nem tagjai közül is mind többen rendelnek ma már friss mentával díszített mojito-t.