Hastáncosokkal és az Es-Suhur zenekarral rendeznek hastáncpartit vasárnap este nyolctól az A38-as hajón. A szervezők szerint a koncert utáni buliban az is megtanul az arab ritmusokra mozogni, akit eddig elkerült ez a szenvedély.

A tunéziai zenekar az arab országok zenei irányzatai közül a klasszikus keleti zene autentikus irányzatát képviseli. Vasárnapi koncertjén hallhatók lesznek tradicionális tunéziai számok, legendás arab előadók klasszikus műveinek feldolgozásai, valamint az egyiptomiak istennőként tisztelt énekesnője, Oum Kalthoum legismertebb számai, amelyeket minden közel-keleti ember kívülről énekel, de a nyugati embert is lenyűgözik líraiságukkal, érzelmi telítettségükkel.

A koncerten ismert hastáncművészek a zenekarral közös produkciói is láthatóak majd. Ez Magyarországon ritkaságszámba megy, pedig eredeti környezetében az orientális táncot csak élőzenére táncolják.

Ezen az esten a műfaj legjelesebb hazai képviselői, az Art of Orient tánccsoport - Németh Krisztina Amira, Nieto Mercedes, Schäfer Katalin - és Hadia, a Kanadából érkezett világsztár teszi az Es-Suhur zenekar egyedülálló koncertjét még különlegesebb élménnyé, majd Dj Matek és Monsieur Optique viszi tovább a hangulatot hajnalig.