A brit nemzeti lottótársaság belegyezett, hogy felajánl 120 ezer fontot (több mint 46 millió Ft) a Gay-Glos nevű, gloucestershirei meleg baráti csoportokat működtető szervezet javára.

A pénz, egy az angliai kissebségi csoportok megsegítésére elkülönített számláról érkezik, és egy olyan baráti csoport megalakítására szánták, melynek tagjai a 60-as korosztályból kerülnek ki. Ezen felül létrehoznak egy mozgó csoport is, a 18-25 év közöttiek számára. A mobil csoport, a távoli megyék meleg lakóinak kíván tanácsokkal szolgálni és segíteni.

"Tényleg olyan nehéz ismerkedniük a melegeknek?" - kérdi Nick Burry a Gloucester Katedrális főesperese. "Tudom, hogy a legtöbb megye vidéknek számít, de azért mégsem olyan a helyzet, mint annak az Egyetlen melegnek a faluban, az Angolkák című tévéműsorban, ugye? Bár azért jó dolog, és minden, ami egy kisebbség életét könnyebbé teszi, az jó."

A jótékonysági intézmény, mely hivatalosan a Gloucestershirei Meleg és Leszbikus Baráti Segítő Vonal néven ismert, kitörő örömmel fogadta az események ily szerencsés fordulatát. Szóvivőjük Sara Stephenson elmondta milyen fontos az intézmény munkája. "Egy csoport tagjaként az embernek lehetősége nyílik, hogy megossza élményeit, tudását másokkal, barátokra leljen, elmondhassa problémáit, és praktikus megoldásokat találjon rájuk."