horoszkóp

Rózsaszín taxisok vigyáznak a brit nőkre

MTI
MTI
2006.04.06. 09:05
Kifejezetten nőknek alapított taxitársaságot két, kislányait féltő anyuka, akik szolgáltatásukkal garantálják, hogy az utas biztonságban hazaér.

Londonban havonta átlagosan tíz nőt erőszakolnak meg perverz áltaxisok és a statisztikák szerint ez a szám évről évre növekszik. Emma Trimble, a társaság szóvivője szerint a Pink Ladies Cab (Rózsaszín Hölgyek Taxija) elnevezésű cég megalapításának ötlete éppen azért pattant ki két családanya fejéből, mert saját lányaikat is féltették a magukat taxisnak kiadó bűnözőktől.

A rózsaszín taxik hihetetlenül népszerűek a nők körében: egy év alatt a társaságnak tízezresre nőtt a tagsága, köszönhetően az extra szolgáltatásoknak.

A taxikat kizárólag nők vezetik, akik rózsaszín uniformist viselnek és mindenféle önvédelmi eszközzel felszerelkezve várják a vendéget. Az utasnak nem kell az utcán várakoznia, a társaság ugyanis sms-t küld neki, amikor a taxi a megadott címre megérkezett, távozáskor pedig a rózsaszín taxi megvárja, hogy kliense szerencsésen beérjen az épületbe, így az agresszivitásnak még az esélyét is kizárják.