Az Asztmás és Allergiás Gyermekek Magyarországi Egyesülete pályázatot hirdet az Asztma Világnapja alkalmából rajz-, vers- és próza kategóriában az asztmás gyermekeknek.

Zempléni János, az egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, hogy 2000. óta rendszeresen május első hetében, idén május 2-án, kedden tartják az Asztma Világnapját. A pályázattal, azt szeretnék elérni, hogy a gyermekek és a fiatalok kirajzolják, kiírják magukból a betegségükkel járó nehézségeiket. Az egyesület a pályázatokon keresztül képet kaphat arról, miként élik meg a fiatalok mindennapjaikban a betegséget, hogyan tudnak vele élni, és miről kell lemondaniuk a kór miatt.

Korcsoportokként beadhatnak akár több rajzot is az óvodások, alsó tagozatos és felső tagozatos diákok. A vers-, és próza kategóriában alsó-, felső tagozatos és középiskolás csoportosítás van. "VP" jelzést és jeligét is kell írni a beküldendő borítékra és az írás terjedelme két gépelt oldal lehet. Arra kérik a pályázókat, hogy a lezárt borítékba tegyék bele a nevet, címet, e-mail címet és telefonszámot, mert az első három helyezett tárgyjutalomban részesül.

Zempléni János hozzátette, hogy a beküldött pályaműveket fölteszik a www.agyme.hu honlapra.