2006. március elsejétől Magyarországon elsőként indította el az Avon ingyenesen elérhető Emlőrák Zöld Vonalát, melyen az emlőrákban szenvedő betegek, azok hozzátartozói, illetve bárki, aki ebben a témában érintett tehet fel kérdéseket akár a nevük, s egyéb személyes adataik vállalása nélkül is.

A telefont a mellrákot túlélő, abból felgyógyuló nők veszik fel, akik -saját, személyes tapasztalataik révén-, a gyógyuláshoz elengedhetetlenül szükséges lelki támaszt tudnak nyújtani a telefonálóknak. Emellett szakmai segítséggel is tudnak szolgálni, annak köszönhetően, hogy az Avon komoly szakmai orvosi hátteret is biztosít számukra a kérdések szakszerű megválaszolására, illetve a tájékozódásban is komoly segítséget tudnak - országos szinten - nyújtani: hová fordulhat a beteg.

"Jelenleg a 06 80 40 44 40 -as zöld számra, elsősorban olyan hölgyek, idősebb nők telefonálnak, akik megerősítést, bátorítást várnak - s természetesen kapnak! - abban, hogy ingyenes emlőrák szűrésre jelentkezzenek. Ha ezen nők közül akár egy is elmegy mellrákszűrésre, már segítettünk!" - mondta el Sudár Zsuzsanna az önkéntes telefonkezelők koordinátora.