horoszkóp

A nők hiszik, hogy napról napra szebbek lesznek

MTI
MTI
2006.04.25. 10:47

A nők nagy része hisz abban, hogy napról napra jobban néz ki - ez derült ki a wissenschaft.de című német internetes lap tudósításából. A cikk szerint Geoffrey Haddock brit pszichológus 20 diáklánnyal végzett vizsgálatai nyomán kiderült: összességében a diáklányok jelenlegi vonzerejüket jelentősen nagyobbra tartották, mint a néhány hónappal korábbit.

Minél mitikusabban szemléli valaki saját múltját, annál pozitívabban jelenik meg számára jelenlegi önképe - magyarázza Haddock a megfigyelést. A legvilágosabban azoknál a fiatal nőknél jelentkezett a különbség, akik számára a külső vonzerő jelentős részben a személyiségük része.

Egy második teszt során egy másik csoportnak egyebek között arra a kérdésre kellett válaszolnia, hogy barátnőikkel összehasonlítva, mennyire lesznek vonzóak öt év múlva. A lányoknak azt is meg kellett mondaniuk, hogy milyen gyakran hasonlítgatják össze magukat a hasonló korú nőkkel. Itt a válaszolók egy része mondta csak azt, hogy kedvező fejleményekre számít, pontosan azok a lányok, akik számára különösen fontos volt az összehasonlítás barátnőikkel. Az életben igen fontos motiváció a saját vonzerő állandó növekedése - fejtette ki a kutatás vezetője.