horoszkóp

Sok embernek meglepetést okoz az óvszer

MTI
MTI
2006.08.07. 10:11

A gumióvszerrel sokaknak mind a mai napi problémáik vannak Nagy-Britanniában, s ennek egy felmérés szerint egyszerűen a tudatlanság az oka. A korábban létezett Családtervezési Szövetség (FPA) hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmányában az áll, hogy a britek több mint egyharmadának okozott már aktus közben kellemetlen meglepetést elhasadt vagy szétpukkadt óvszer.

Az ilyen "balesetet" szenvedettek 64 százaléka utóbb őszintén megmondta, halvány fogalma sincs, mi okozta a defektet. A mintegy 500 megkérdezett férfi és nő arról sem tudott, hogy különböző méretű és alakú óvszereket lehet kapni.

Toni Belfield, az FPA tájékoztatási főnöke arra figyelmeztetett, hogy a gumióvszerekkel szerzett rossz tapasztalatok súlyos következményekkel járhatnak: már most Nagy-Britannia vezet a chlamydobacteriális fertőzések terén, és ugyancsak a szigetországban tartósan magas a nem kívánt terhességek aránya. Arra szólította fel az egészségügyi hatóságokat - amelyek az ingyenes kondomok legnagyobb forgalmazói -, hogy bővítsék a választékot.