horoszkóp

Óriásliliomokat dobnak a Dunába a rák ellen

MTI
MTI
2006.08.28. 13:43
A méhnyakrák elleni küzdelemre, és ennek fontos elemeként a rendszeres rákszűrések fontosságára kívánják felhívni a közvélemény figyelmét egy újabb látványos rendezvénnyel a népegészségügyi program szervezői.

A Liliom program keretében művészek, politikusok, neves közéleti személyiségek csütörtökön 500 óriásliliomot dobnak a Lánchídról a Dunába, emléket állítva annak az - évenként ismétlődően - 500 nőnek, aki méhnyakrák miatt veszti életét Magyarországon.

A kezdeményezéssel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy három évente legalább egyszer jelenjenek meg a nők méhnyak szűrésen, hiszen az idejében diagnosztizált betegség szinte száz százalékban gyógyítható.

A rendezvény védnöke Dobrev Klára, vele együtt jelen lesz dr. Rapi Katalin, az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkára, dr. Bujdosó László országos tisztifőorvos, Péterfia Éva, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal népegészségügyi főosztályvezetője, továbbá dr. Szabó László, a Lilly Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, a Liliom program elindítója, több országgyűlési képviselő és a Liliom program és a női egészség védelmét felkaroló "nagykövet".