A magukat heteroszexuálisnak valló férfiak csaknem tíz százalékának akadnak meleg kalandjai - állítják egy amerikai tanulmány szerzői 4193 New York-i férfi vizsgálata alapján.

Az alanyok közül csupán 4 százalék vallotta magát homoszexuálisnak, 91 százalék a heterókhoz sorolta magát, a fennmaradó 5 százalék pedig vagy biszexuálisnak mondta magát, vagy bizonytalannak, vagy nem volt hajlandó válaszolni.

A magukat egyértelműen heteróknak vallók közül azonban csaknem minden tizediknek volt dolga férfival az utóbbi egy évben, miközben nővel nem.

A felmérésből kiviláglik az is, hogy a magukat melegnek valló férfiak óvatosabbak a szexben, többen használnak közülük gumióvszert, míg a néha "bemelegedő" hidegek kevésbé tartanak a betegségektől, a HIV-vírustól, az AIDS-től. Mindemiatt egy orvos, ha megkérdi paciense nemi orientációját, és az heteroszexuálisnak mondja magát, nem okvetlenül sorolható a HIV-fertőzöttség szempontjából kockázatmentesebb kategóriába - hangsúlyozzák a tanulmány készítői, a New York-i egészségügy hatóság orvosai.