Az első Hungaricum Fesztivált - Mindent a hasnak jelszóval - november 24. és 26. között rendezik meg Budapesten: a csak magyar különlegességeket bemutató gasztronómiai kiállításon az ételek és italok mellett kézműves vásár és szórakoztató program várja az érdeklődőket. Kalocsai és szegedi fűszerpaprika, szatmári szilva, szabolcsi alma, kecskeméti barackpálinka, makói vöröshagyma - ezek az élelmiszerek és italfélék ugyanúgy Magyarországhoz kapcsolódnak, mint a téliszalámi, a tokaji aszú, a szódavíz vagy a gyulai és csabai kolbász. De vannak köztük régi-újak, a közelmúltban ismét felfedezettek is, ilyen a mangalica és a szürkemarha, amelyekből készült termékek ugyancsak kaphatók lesznek a rendezvényen. A XXII. kerületi Campona bevásárlóközpont parkolójában az említetteken kívül sokféle sajtot, mézet, lekvárt, szörpöt és aszalt gyümölcsöt is lehet majd kapni. A Parasztudvarban élőállat bemutató, egészségsarok és életmód tanácsadás is várja a közönséget. A kísérő programokon fellép Kovács Kati, Korda György és Balázs Klári, illetve a Besh o Drom együttes.