A magyar gasztronómia diadalmenetének is nevezhető a az a sikersorozat, amelyet a legjobb magyar séfek értek el Luxemburgban: a 38 ország részvételével lezajlott a napokban befejeződött szakácsversenyen Magyarország a második lett Olaszország mögött, megelőzve Kanadát.
A Culinary World Cup-ot - amely voltaképpen világbajnokságnak számít - négyévenként rendezik meg. Az idei világbajnokságon sok magyar egyéni versenyző és számos csapat vett részt. A nemzeti válogatott mellett a katonai csapat és hat regionális csoport is megmutatta tudását. A magyarok az idén mindegyik kategóriában több érmet nyertek el, a cukrászatban, a hideg és meleg ételkészítésben, a klasszikus fogásokban és az úgynevezett artisztikában, tehát a művészi kivitelezésben és tálalásban egyaránt - áll a GasztroFórum közleményében.
Az egyéni szakácsversenyen a 77 induló közül az összesített pontszámok alapján a Világkupát Mile József nyerte, a második helyen Szabó László, a harmadik helyen Szűcs Sándor végzett. Az egyéni cukrász kupát az olaszok nyerték, de a magyarok is szépen szerepeltek: Birkás Gábor harmadik, Kerek Roland negyedik, Petrezselyem Adrienn ötödik helyezést ért el. A nemzeti válogatott bemutató asztala különösen nagy sikert aratott. A szigorú zsűri aznap nem adott ki aranyérmet, így a kitűnő munka ezüstérmes lett. A katonai gasztronómia megtartotta az Erfurti Olimpián elért második helyét, azaz ezüstérmes lett a csapat.