horoszkóp

A nőket jobban aggasztja a hajhullás

MTI
MTI
2006.12.01. 16:41

Sokkal nagyobb bajnak érzik a nők a hajhullást, mint a férfiak: nem csak többet beszélnek róla, hanem komolyabban is veszik, és jobban ügyelnek rá, hogy megoldást találjanak, annak ellenére, hogy ritkábban érinti őket a probléma - áll egy új felmérésben, amelyet a német Allensbach közvélemény-kutató intézet mutatott be pénteken Hamburgban.

Az 1200 ember részvételével végzett kutatás szerint a nők 18 százaléka részt vett az elmúlt tizenkét hónap során olyan beszélgetésben, amelyben a hajhullás témáját is érintették, a férfiaknak viszont csak 13 százaléka számolt be ilyesmiről. A kutatók az eredményt az egészséggel kapcsolatos ügyek kibeszélésére vonatkozó nagyobb női hajlandóságnak tulajdonítják.

.

A felmérés azt is kimutatta, hogy minden negyedik nőnek és minden második férfinak van valami köze a hajhulláshoz. Ez az arány úgy áll össze, hogy beleszámolták azokat, akik korábban küzdöttek már a problémával, vagy éppen a felmérés idején hullott a hajuk, illetve azokat, akik tartanak attól, hogy a jövőben ilyen gondjuk lesz.