horoszkóp

Idén is jól termelt a Mikulásgyár

MTI
MTI
2006.12.17. 16:32
Rövidebb ideig volt nyitva idén a Mikulásgyár, de hatékonyabban termelt - mondta Till Attila a SuperGroup, vagyis az ötletgazda cég képviseletében vasárnap, a Mikulásgyárban tartott sajtótájékoztatón.

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke kifejtette: bár pontos adatokat még nem tud mondani, hiszen vasárnap este 10 óráig veszik át az adományokat, legalább 10 ezer doboz ajándék gyűlt össze. A Vöröskereszttől 400 önkéntes vett részt a munkában, segített dobozokat csomagolni és ajándékokat osztani.

Az adományozók a legkülönfélébb tárgyakat vitték a gyárba, például napernyőt, babakocsit, csocsó asztalt, gyerekágyat, kerékpárt, távirányítós autót. Egy cég több ezer liter öblítőszert adományozott, egy másik 100 darab gyökeres fenyőfát. Az ajándékok a Magyar Vöröskereszt és a UNICEF segítségével jutnak el a rászorulókhoz, feltehetően mintegy 20 ezer emberhez. Till Attila vasárnapi sajtótájékoztatón megköszönte a támogatóknak, adományozóknak az ajándékokat, és hozzátette: mivel ilyen sikeres a kezdeményezés előre láthatóan jövőre is kinyit a Mikulásgyár.