horoszkóp

Szilveszter a lovin

MTI
MTI
2006.12.27. 16:22

Szilveszter napján is lesz ügető verseny a Kincsem Parkban, sőt színészek, sportolók is hajtanak, továbbá lesz látványos helikopter-és lovas bemutató. Természetesen fogadni is lehet, és többféle tombola kínál nyerési lehetőséget.

A december 31-i Ügetőszilveszter elnevezésű esemény az egyik legismertebb és leglátogatottabb szilveszteri programmá vált. Népszerűségének legfőbb oka, hogy a lóverseny semmihez sem hasonlítható hangulata párosul az év utolsó napját kísérő felszabadult érzéssel, továbbá ezen a napon keresve sem lehet jobb kikapcsolódást találni az óévbúcsúztató partik, bulik előtt.

A Kincsem Park rekord évet zár, mind nézőszámot, mind fogadási bevételt illetően - nyilatkozta Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója, bár számokat még nem mondott, tekintettel, hogy hátra van még az év utolsó nagy rendezvényére, és erre a napra 10-12 ezer embert várnak.

Délután kettőkor kezdődik az esemény, a Szerpentin Hendikeppel. Az idei program érdekessége, hogy három óra tíz perckor a lóversenypálya légterébe száll egy helikopter, amelyen Vajtó Lajos, Pulai Imre és Jordán Tamás viszi a tiszteletdíjakat, amit a championok, Fazekas Imre, Báthory Emese, Kelemen Tamás, Ribárszki Sándor, Kovács Sándor, Nagy Tamás, Bodnár Balázs és az Ügetőkupát nyert, Illetmény nevű ló tulajdonosa Hajnal Tibor vehet át.

Az eseményen köszöntik még az Év galopp lovát Star Furyt, Pálfy Gábor és Hajba Ferenc lovát, továbbá dísztakaró kerül fel az Év ügetőlovára, Effendire. A helikopter pilótája Imreh Lajos mindezek után látványos show műsort mutat be.

Körülbelül 16 órakor kezdődik a színészek, sportolók hajtása, amelyet Bubik István Emlékversenynek neveztek el, a népszerű színész tiszteletére. A tervek szerint sulkyba (a ló mögött lévő kocsiba) száll majd a címvédő Lázár Zoltán, Lázár Vilmos, Kőbán Rita, Fábry Sándor, Pintér Tamás (Oroszlán), Piroch Gábor, Székely Zoltán, Martinek János, Epres Attila, Józsa Imre, Kömíves Péter, Várkonyi Attila, Sasvári Sándor és Noszály Sándor.

Martinek János, többszörös olimpiai-, világ és Európa-bajnok öttusázónak körülbelül ötödik, hatodik versenye lesz az idei, de még mindig nehéznek találja a hajtást, szerinte azért van ez így, mert az amatőrök nem annyira figyelnek egymásra, nem tudják hol van az a pont, amikor a másikat meg lehet előzni, de az is előfordul, hogy valaki elhajtja a lovát, és a végére nem marad energia.

"Erre szoktam azt mondani, hogy én próbáltam, de kifogyott a zab a lóból. Azért reménykedem, hogy ott leszek az élmezőnyben, hiszen eddig mindig az első ötben végeztem, és nagyon jó lovam van, éppen tegnap nyert egy versenyt".

A napi főverseny résztvevői látványos bevonulással kezdenek: a Lovaregyleti Díj indulóit quad motorosok (négykerekű terepmotorosok) viszik majd el a közönség előtt. A rangos nagyversenyben a jelenleg talpon lévő legjobb lovak állnak starthoz. Az esélyesek közül kiemelkedik a versenyt nyert First King és istállótársa Bo, valamint a tavalyi év sztárja Hunter Star.

Farkas Ferenc, a Magyar Lovaregylet elnöke hangsúlyozta: számoltak azzal, hogy sokan autóval érkeznek az eseményre, ezért a Hungexpo is rendelkezésre adott, erre a napra parkolóhelyeket.

A versenynapot tombolahúzás, és a nagy francia futam a Prix De Bourgogne élő közvetítése, és az arra való fogadás teszi még színesebbé. Az esemény különleges lovasbemutatóval zárul, Harangozó János, lovas íjász és solymász látványos tűzlovas bemutatót tart.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft