Barbie moszkvai vetélytársai kézzel készített, "művészi" babák, melyekért az önfeláldozó szülők akár órákig is képesek sorban állni. A Mooqla márkanéven forgalmazott babák egy orosz festőművész, Polina Volisina édes "gyermekei". A játék méretére nézve valamivel nagyobb, mint a híres-nevezetes nyugati vetélytársnő, de korát tekintve csak kamaszlány, és jóval természetesebb küllemmel rendelkezik, mint a Barbie - olvasható a Superstyle című orosz hírportálon.

A babákat koporsóra emlékeztető díszdobozba csomagolják, és minden egyes játékhoz mellékelik életrajzát is. Ezeket Linor Goralik írónő ötli ki Polina Volosina babakészítővel karöltve.

Az alaptörténet szerint a Mooqla-lányok tizenhárom éves, gazdag, úgynevezett újoroszok unatkozó gyermekei, "akiket" valamely híres nyugat-európai bentlakásos tanintézetbe küldtek gondos szüleik. A legújabb divat szerint öltözött ifjú "lánykák" azonban nem éppen mintadiákok, sokuk "bűnlajstromában" fura dolgok szerepelnek, például minden további nélkül képesek manikűrollóval levágni egy madár fejét.

http://www.mooqla.com/