Robotok mérik össze erejüket - például a szumóringben - március 24-én a Siemensforum című bécsi rendezvényen.

A Robotchallenge 2007 elnevezésű versenyen egész Európa konstruktőrei mutatják be, mi újat sikerült elérniük a robotikában és a gépi intelligencia fejlesztésében. A rendezvényt az innovatív komputertudománnyal foglalkozó osztrák társaság (Innoc.at) szervezi a szövetségi számítástechnikai központtal együtt, azzal a fő célkitűzéssel, hogy elősegítsék a fiatal tehetségek fejlődését a komputertudomány terén.

A saját készítésű robotok hat "sportágban" léphetnek fel. Van akadályverseny, ebben a az intelligens "gépembereknek" a lehető legügyesebben kell különféle akadályokat kikerülniük. A párhuzamos szlalom lényege az, hogy fehér háttéren húzódó fekete vonalat kell követni és le kell győzni az ellenfelet. Az Enhanced - erősített - című szlalomszámban a robotoknak olyan nehézségeket kell leküzdeniük, mint például alagutak, vagy vonalmegszakítások. Idén új a Freestyle kategória, amelyben az eredetiségen, a kreativitáson és a műszaki teljesítményen van a hangsúly.

A miniszumók esetében két robot úgy küzd egymás ellen, akárcsak a hús-vér emberkolosszusok: nekiesnek egymásnak, és az győz, "aki" le tudja lökni a másikat a küzdőtérről.

A legnehezebb, úgynevezett Puck Collect versenyszámban a robotoknak meghatározott színű korongokat kell összegyűjteni a pályáról.